Amb l’inici de l’any, el Bus de la Innovació torna a posar-se en marxa per connectar el talent dels joves amb les empreses i institucions del territori

El projecte convida 45 joves universitaris a sumar-se a la iniciativa, gràcies a la qual podran visitar empreses d’alt potencial i, el que és més important, conèixer els seus responsables. L’Innobus fa parada a les diverses empreses, on es fa una visita inspiradora pels joves i se’ls planteja un repte que han de solucionar amb creativitat i sense limitacions.

El recorregut es farà durant el pròxim mes de març. De fet, responsables d’Innobaix han reunit un grup d’empreses i entitats públiques per explicar-les-hi el projecte i animar-les a participar-hi. Entre aquestes empreses, també hi eren algunes de les que van participar a l’edició de l’any passat, que han valorat l’experiència com a molt positiva. Javier Romo, de Port de Barcelona, va explicar als assistents que algunes de les idees que els van proposar els joves eren gairebé irrealitzables, però que va ajudar els responsables de la institució a sacsejar la seva manera de veure les coses. Rafael Zarza, d’Avantgrup, que l’any passat va oferir una xerrada molt inspiradora als participants, està convençut que cal repetir l’experiència perquè el seu projecte empresarial segueixi oferint un servei adaptat als nous reptes del segle XXI. L’Innobus també compta amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya, que s’ofereix per al desenvolupament de projectes d’investigació que puguin suposar una connexió entre el món empresarial i el món acadèmic.

Ara comença la fase de selecció dels joves que pujaran a l’Innobus. El 25 de gener es farà una sessió informativa on s’explicarà el projecte d’aquest any. Els futurs participants hauran d’omplir un formulari per valorar el seu perfil innovador i, així mateix, hauran de portar el seu curriculum vitae. L’Innobus els ofereix una oportunitat de futur que alguns dels participants de l’any passat ja han aprofitat: ofertes laborals, projectes d’emprenedoria o fins i tot propostes econòmiques per tirar endavant les seves idees.