La impressió 3D marca el futur de la indústria: el que vem aprendre a HP

La segona sessió del nou programa New Trends ha tingut lloc a Sant Cugat, al centre mundial d’impressió 3D i gran format de l’empresa HP. Més de 200 persones treballen a un dels departaments punters de la companyia, desenvolupant sistemes de fabricació digital.

El món s’està transformant i el que abans era analògic ara, cada cop més, és digital. El 25% dels negocis mundials han fet aquesta transformació, en una tendència que seguirà creixent. L’empresa HP vol liderar aquest pas de la fabricació analógica a la digital, en l’àmbit del que s’ha anomenat indústria 4.0. El seu objectiu és fer més rendible la fabricació de peces en tirades curtes i mitges. La impressió 3D es va inventar l’any 1986 però en aquests 30 anys la tecnologia ha avançat poc. La qualitat de les peces, la velocitat de fabricació i el preu han estat barreres pero HP ha desbloquejat aquests problemes amb la tecnologia que s’ha desenvolupat desde Sant Cugat.

Avui, fabricar peces en 3D suposa un estalvi de temps, econòmic i tècnic, ja que es poden fer coses impossibles de produir amb altres tecnologies. I, a més, completament personalitzables.

Els participants a aquesta segona sessió del programa New Trends han estudiat com es pot aplicar la fabricació digital a cadascun dels seus negocis i, tot i que hi havia representants d’indústries ben diverses, tots han trobat una aplicació pràctica al seu sector: desde la fabricació de productes farmacèutics, forns o regals d’empresa.

El repte, ara, és desenvolupar nous materials amb què poder treballar. Per exemple, la tecnologia d’HP ja permet treballar amb peces de metall.

La impressió 3D marca el futur de la indústria: el que vem aprendre a HP