L’Innobus 2018 és metropolità

Innobus_Familia_dia1_notiweb_talladaL’Innobus 2018 ja ha començat a rodar. Una ruta de més de dues setmanes que recorrerà diversos punts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona visitant empreses punteres en l’àmbit de la innovació i la tecnologia.

Joves de diversos perfils pugen a l’Innobus per conèixer d’aprop el teixit productiu i la innovació empresarial. Durant dues setmanes coneixeran empreses, s’inspiraran, debatran i acceptaran els reptes que se’ls plantegin. El programa està pensat per donar visibilitat a aquest grup de nois i noies, amb estudis universitaris acabats, que necessiten que se’ls obrin portes. Tenen el talent, només necessiten fer-lo visible. I l’Innobus és una bona oportunitat per treballar en equip i fer valer tots els seus coneixements i les seves aptituds. S’han triat perfils molt diversos, precisament per garantir aquest intercanvi d’idees: enginyeria biomèdica, dret, ciència i tecnologia dels aliments, periodisme, publicitat i relacions públiques, ciències polítiques, filologia anglesa, administració d’empreses, enginyeria de camins, ciències empresarials i màrqueting, psicologia, ciències ambientals, economia, enginyeria informàtica, enginyeria electrònica, sociologia, enginyeria telemàtica, enginyeria tèxtil, comunicació audiovisual, màrqueting digital, història de l’art o comerç internacional són les disciplines amb què es trobaran les empreses durant el programa. I des d’aquestes perspectives es formaran els grups que proposaran solucions als reptes plantejats.

El viatge

La primera etapa del programa és un viatge de dues setmanes en l’autobús de la innovació. Els innobusers rebran sessions inspiradores per part dels responsables d’algunes de les empreses més innovadores del territori. A més, també hi haurà reptes per resoldre.

 • Dia 1. Citilab, Dedalo Studio i Inbesters. Aquesta última empresa els animarà a trobar la manera que el públic jove s’animi a fer inversions econòmiques.
 • Dia 2. Àrea Metropolitana de Barcelona i Port de Barcelona. El repte que els planteja la instal·lació portuària té a veure amb la creació d’un clúster de coneixement marí.
 • Dia 3. Badalona Lab. Aquest fab lab demana als joves com fer per dinamitzar aquest espai perquè sigui sostenible i escalable.
 • Dia 4. Aigües de Barcelona. El repte que plantejarà té a veure amb la relació entre la ciutat, les persones i l’aigua.
 • Dia 5. Eurecat. Es farà una visita a la Fira Advanced Factories.
 • Dia 6. ESA-Bic, incubaroda d’empreses de l’Agència Espacial Europea, Tinkerers Lab, taller de fabricació digital, i CaixaBank
 • Dia 7. Almirall. Aquests laboratoris volen posar en valor l’estalvi energètic
 • Dia 8. TAI, desenvolupament i implantació de software industrial. Amb el repte que presenten a l’Innobus volen saber com la realitat augmentada pot ajudar als operaris de producció.
 • Dia 9. Innovae, és una empresa que desenvolupa solucions basades en la realitat augmentada i també presenta un repte en aquesta línea: com socialitzar aquesta tecnologia
 • Dia 10. Bayer. La multinacional farmacèutica centrarà la sessió en la seva divisió agro i demanarà als innobusers com apropar a l’agricultor les eines digitals de Bayer.
 • Dia 11. El viatge es tanca a la seu de BMW Barcelona Premium, on també hi haurà una presentació a càrrec de Talent Factory.
Fase final

Un cop recollits tots els reptes, la següent fase és una acceleradora de reptes. Els joves formaran grups segons els interessos i es començarà a treballar, juntament amb els responsables de les empreses i mentors, en el desenvolupament dels projectes. Seran un seguit de matins on caldrà posar sobre el paper el que, al principi, només eren idees. I fer-les viables i atractives. Tot plegat es presentarà en la jornada final, el 24 d’abril, amb la presència de tots els innobusers i totes les empreses. Allà serà on els i les joves mostraran el seu talent i faran visibles les seves capacitats.  Per això podran lliurar el seu currículum vitae i parlar, directament, amb les persones responsables de les empreses.

Premis

A més de l’oportunitat d’aquest contacte directe amb les empreses, els joves participants també tindran la possibilitat d’obtenir una col·laboració empresarial, becada per l’AMB. A més, l’equip guanyador viatjarà a Brussel·les per conèixer centres d’innovació tecnològica. Un viatge patrocinat per BMW Barcelona Premium, de la mà de Talent Factory. Els projectes finalistes també podran fer una presentació al Saló Biz Barcelona, a finals del mes de maig.

L’Innobus 2018 és metropolità
Tagged on: