mmarin_edu

Avui entrevistem a Manuel Marín, membre de l’equip docent del programa Start Up Training, que ens parlarà sobre allò que poden esperar els participants de la nostra capacitació per a empreses innovadores i sobre com adreçar-se als inversors.

Manuel Marín és Enginyer per la ETSEIB/UPC de Barcelona i diplomat PADE per IESE. Durant 22 anys va desenvolupar la seva trajectòria professional al sector editorial com a empleat, emprenedor i en els últims anys com a empresari, en adquirir l’empresa per un MBO al 1982, reestructurar-la i vendre-la posteriorment el 1990.

Des de aquesta data és consultor de projecte d’ajuda al desenvolupament – sector privat – amb experiència en la creació de centres de desenvolupament empresarial, fet pel qual el 1999, a Argentina, va guanyar amb DFC SA el concurs, i va dirigir durant 3 anys pel Banco Interamericano de Desarrollo i per la Secretaria PyME de la Presidencia Argentina, un Programa de Reestructuració Empresarial PRE dotat amb U$S 100M, pel qual mitjançant un equip de 300 consultors formats en la metodologia creada, es van reestructurar 770 PIMES.

Simultàniament manté la seva activitat com a consultor de gestió i és Assessor Sènior de ACE INTERNATIONAL CONSULTANTS (una empresa AECOM), consultora especialitzada en projectes internacional d’ajuda al desenvolupament, on fou prèviament irector de Divisió d’ Execució de Projectes.

A més, Manuel Marín és professor associat a EADA de Estratègia d’Empresa, d’Empresa Familiar, de Projectes Internacionals i de Iniciativa Emprenedora, al Departament d’Estratègia, Lideratge i Persones, així com Coordinador del Centre d’Emprenedors.

 

Innobaix: Quins elements distintius esperes trobar als empresaris innovadors participants al Start Up Training?

Manuel Marín: Cap element en especial, realment, llevat de que realment estiguin compromesos amb el seu projecte.

I: Què destacaries de les teves sessions al Start Up Training? 

M.M.: En els programes anteriors hem pogut constatar un avanç en la maduresa de les propostes, més properes al “mercat”, més madures.

I: Què poden esperar els participants?

M.M.: Participar en una experiència per la qual seran art i part, assessors i assessorats de llurs propis projectes, amb la qual cosa la seva visió de cada projecte serà al mateix temps més profunda, des de l’interior i amb més perspectiva, des de l’exterior.

I: Creus que els empresaris saben “vendre” els seus projectes als inversors? Quines mancances creus que tenen?

M.M.: Són diferents depenent del grau de coneixements i experiències personals de cadascú. Per això l’esforç i el repte del Start Up Training és el de “personalitzar” l’aprenentagte de cadascun dels participants.

I: Segons la teva experiència internacional, hi ha diferències en com aquí tractem el tema de parlar amb inversors i com ho fan a altres països?

M.M.: Realment la diferència no és tan gran de com els emprenedors parlen amb els inversors; però sí ho és a l’hora de qualificar els inversor. I hem de recordar que en el nostre pais no existeix encara una cultura d’inversió en projectes de risc elevat i per això hem de tenir molta cura de com presentem els projectes ‘per no “cremar-los”. Hi ha qui “cremen” els projectes en dos o tres  presentacions mentre d’altres fan més d’una dotzena i els mantenen vius i frescos.

Per saber més sobre el Manuel Marín podeu consultar el seu perfil a Linkedin (Manuel Marín) o bé contactar amb ell mitjançant correu electrònic: mmarin@eada.edu.

Vols rebre capacitació d’aquest professional? Doncs apunta’t ara a la 4a Edició del Programa Start Up Training!*

Amb la colaboració de:

captura-de-pantalla-2016-10-25-a-las-11-53-16

*Les empreses interessades en participar han d’enviar un correu a l’adreça innobaix@innobaix.cat amb les dades de l’empresa, de la persona participant i una breu descripció d’un projecte empresarial innovador.