innolab1

Desprès de l’éxit de la passada edició, Innobaix rellança el projecte Innolab destinat a apropar el món educatiu i el productiu per tal de generar oportunitats d’innovació, ocupabilitat i sinèrgies. Aquest matí s’ha presentat el projecte a regidors/es i tècnics/ques d’Educació i de Promoció Econòmica dels ajuntaments del Baix Llobregat per tal de fomentar la creativitat, la innovació i l’emprenedoria entre els joves de la comarca.

Al projecte Innolab empreses, administracions i centres de FP defineixen reptes estratègics de territori i empresa per innovar i generar valor afegit. A través de la creativitat i l’emprenedoria, els estudiants donen solucions a problemes i oportunitats reals, desenvolupant els seus propis projectes. L’objectiu és desenvolupar les capacitats creatives – innovadores i emprenedores- dels alumnes, identificant oportunitats de negoci en l’entorn de les ciutats dels instituts participants, i apropant empreses i instituts i facilitar l’intercanvi de necessitats i de valor en ambdues direccions.

A través de la metodologia Challenge Based Learning (aprenentatge en base a reptes), es crean equips que competeixen i col∙laboren en diverses fases fins la final on presenten els seus projectes a les empreses i administracions que donen suport.

En aquest vídeo expliquem com va ser l’edició de l’any passat del projecte Innolab:

Aquesta iniciativa s’engloba dins la missió d’Innobaix de fomentar la innovació a totes les edats, oferint recursos tant per a infants, com per a joves i adults. Així, trobem el projecte InnobaixEduca que porta a les escoles de primària metodologies i eines que afavoreixen la creativitat i l’emprenedoria entre els més petits i el programa Start Up Training orientat a formar directius d’empreses en innovació, estratègia empresarial i d’altres competències per impulsar els seus negocis.

Si voleu més informació sobre els projectes d’innovació i creativitat que impulsem des d’Innobaix contacteu amb la nostra Directora de Programes, Natàlia Mir, al seu correu electrònic: nmir@innobaix.cat.