berarq

Les empreses que Innobaix impulsa són de variats sectors i això ens permet compartir gran varietat d’experiències, històries i coneixements. Avui tenim les primeres notícies en exclusiva per a Innobaix de BE+R Arquitectes sobre el seu projecte CAPLE, encara en procès de recerca.

Innobaix.: Què és BE+R arQuitectes? Què ens podeu contar de vosaltres?

Josep Pons.: Sóc en Josep Pons, ARQUITECTE gerent de BE+R arQuitectes. BE+R arQuitectes és un estudi d’arquitectura especialitzat en sistemes industrialitzats aplicats a l’arquitectura. Des del 2008 amb l’entrada del nou context económic i del sector varen derivar cap a la rehabilitació creant al 2011 REHAB iNOVA. Tot i així mai hem deixat de fer recerca en el camp de la prefabricació i fins i tot aplicada a l’habitatge unifamiliar.

Gràcies a la convocatòria del 2013 de l’innobaix hem pogut materialitzar una de les nostres recerques. La solució de l’habitatge d’accés o de transició la CAPLE.

La CAPLE és el primer habitatge d’accés, plegable, auto-muntable i auto-suficient en aigua i electricitat. I en base a aquest nou producte, arranquem un nou projecte empresarial: 

Amb ell volem arribar a proporcionar a la màxima gent que ho precisi seguretat i millor qualitat de vida. Facilitar habitatges a corporacions, governs, organitzacions d’ajuda humanitària i finalment també a particulars. LA CAPLE obre la porta a una vida més digna

I.: Què significa innovar per a vosaltres? Quina importància té la innovació dins del vostre sector?

J.P.: Innovar és quelcom imprescindible. Té molta importància: el nostre sector està massa estancat per una tradició de maneres de fer i per uns sistemes constructius obsolets, sobre tot per a l’obra nova, que no s’adeqüen al temps i al ritme de la vida actual.

I.: Per què creus que us ha estat útil entrar en contacte amb Innobaix? 

J.P.: Innobaix ha estat vital per a materialitzar aquesta recerca. Sobretot en el impuls inicial.

I.: Què destacaríeu de l’Emprenedoria Corporativa d’Innobaix en relació amb el vostre projecte? 

J.P.: La idea de donar llum als espais intersticials entre les grans corporacions i les pimes permet crear zones on desenvolupar recerca i innovació. Aquest espai adequat ha estat el necessari per tirar endavant el nostre projecte.

I.: Per què recomanaríeu a altres empreses en la vostra situació colaborar amb Innobaix? 

J.P.: Perquè podrien trobar el recolzament d’importants actors empresarials com en el nostre cas.

I.: Quins reptes us plantegeu a la vostra empresa a partir d’ara? Com evoluciona el vostre projecte? 

J.P.: Després d’anys de recerca caminem per difondre, comercialitzar i vendre LA CAPLE arreu del món amb l’objectiu d’ajudar a la màxima gent possible a viure millor.

Compartim amb vosaltres aquest vídeo sobre el seu cas d’èxit i el seu inspirador projecte: