Logo CAE

Els ajuntaments del Baix Llobregat  i el Consell Comarcal posen en marxa la Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) Calidoscoop. Es tracta d’una cooperativa d’innovació social pensada per a les persones emprenedores que vulguin formar part d’un projecte empresarial col·lectiu.

Què és la CAE?

La Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) funciona com una incubadora a on les persones emprenedores acceleren els seus projectes i els contrasten en el mercat real, mentre reben un acompanyament empresarial personalitzat. L’objectiu és que es crein noves empreses i es generi ocupació, així com incrementar les garanties dels projectes, reduir la precarietat de les persones emprenedores i evitar-ne l’aïllament. El projecte neix com a complement als dispositius clàssics -públics i privats- d’atenció a l’emprenedoria i ofereix un paraigua jurídic i administratiu que permet a les persones emprenedores tenir una nòmina i cotitzar en el Règim General de la Seguretat Social tot l’any. També es beneficiaran de serveis mancomunats de gestió i legals. A més, els socis que ho vulguin poden participar en activitats col·lectives que els permeten generar negoci per fer créixer els ingressos, mentre cada persona manté la independència comercial de la seva activitat.

Com funciona?

Una persona que té un projecte emprenedor s’integra a la CAE per desenvolupar-lo. En una primera fase la relació entre la CAE i la persona emprenedora es regula mitjançant un conveni d’acompanyament i, a partir d’una regularitat d’ingressos de la seva activitat empresarial i/o professional, s’enceta una relació societària i laboral amb la CAE que li permetrà:

  • Accedir al CIF de la cooperativa per emetre factures als seus clients
  • Gaudir d’una plataforma de gestió, un assessorament i un acompanyament personalitzat
  • Disposar d’una formació empresarial a mida de les seves necessitats i del seu projecte
  • Mantenir la seva independència comercial
  • Tenir una seguretat jurídica i laboral (règim general de la Seguretat Social)
Sessions informatives i de presentació:

El projecte s’està donant a conèixer i per això s’han organitzat diverses sessions informatives, repartides pel territori, adreçades a aquelles persones que tinguin un projecte d’emprenedoria. Per assistir-hi, cal fer la inscripció prèvia, clicant a l’enllaç corresponent.

  • Dimecres 22 de març a les 12h. a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, al Parc de Torreblanca, a Sant Feliu de Llobregat. Inscripcions clicant aquí
  • Dimecres 29 de març a les 12h. al Centre d’Empreses Baix Llobregat (ProCornellà), carrer Tirso de Molina, 36, a Cornellà de Llobregat. Inscripcions clicant aquí
  • Divendres 7 d’abril a les 9:30h. al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell, al Camí del Riu, s/n. Inscripcions aquí
  • Dimecres 19 d’abril a les 12h. al Centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses Can Calderón, carrer Andorra 64, a Viladecans. Inscripcions aquí
  • Dimecres 26 d’abril a les 12h. a Sant Boi Centreserveis Carretera de la Santa Creu de Calafell, km 33 a Sant Boi de Llobregat. Inscripcions aquí

Aquestes accions de difusió i presentació de l’Antena CAE Calidoscoop compten amb el suport i la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Logo Diputació