Ferran Nuñez_tallada

El nou programa de creixement empresarial, creat per Innobaix amb la col·laboració de l’escola de negocis Eada, ofereix més sessions de mentoratge personalitzat perquè els participants assoleixin els seus objetius. Ens ho explica Ferran Núñez, un dels professors i mentors d’aquest programa.

Els projectes empresarials passen per diverses etapes en el seu procés de creixement. Després de l’empenta i el creixement inicials pot donar-se el cas que es perdi embranzida i apareguin les primeres dificultats: el creixement es frena, la rendibilitat baixa i no se sap com créixer. L’ajuda externa és molt útil quan es comença, però arribats a aquest punt és encara més necessària, perquè ja hi ha una feina feta i cal seguir avançant. Per això ha nascut el programa Advanced Training, desenvolupat per l’Escola de Negocis Eada pensant en empresaris i emprenedors que es plantegen nous objectius. La primera edició d’aquesta formació s’acaba de posar en marxa, amb totes les places disponibles plenes.

Què aporta aquest nou programa a les empreses que hi participen?

El programa consisteix en ajudar empreses que estan en funcionament i que volen donar una estabilitat al projecte. Es tracta de seguir creixent, de vendre més, però amb una base sòlida. Això es pot fer de dues maneres. D’una banda, es pot donar més rotació al producte. De l’altra, es poden augmentar els marges de venda, és a dir, millorar la organització interna perquè les vendes siguin més rendibles. O bé hi ha una tercera via, que és la ideal, i és connectar totes dues coses: millorar internament i incrementar els marges i augmentar la rotació i el volum de vendes. A classe treballem una sèrie de píndoles que permeten els participants refrescar els coneixements necessaris per poder definir els seus objectius. Un cop definits, es treballen amb mentors per ajudar-los a trobar la via per assolir-los. Precisament la feina de mentoratge és l’element diferenciador d’aquest programa, amb tres sessions individualitzades.

 Quin perfil d’empreses s’han inscrit a aquesta primera edició?

Tenim perfils molt diversos: empreses industrials, empreses de serveis i empreses petites o emprenedors, tots amb projectes ja consolidats. Són empreses que ja estan facturant i que tenen el repte de millorar la seva rendibilitat o estabilitzar les seves fonts d’ingressos.

 Quants havien participat a la Start Up Training?

Ja portem sis edicions de l’Start Up i per aquesta primera part de la formació han passat un centenar d’empresaris i emprenedors. I hem posat en marxa aquest nou programa, més especialitzat, precisament pensant en elles i ells, perquè puguin donar un pas més en la seva capacitació empresarial, tot i que també està obert a persones que vinguin per primer cop. Val a dir, però, que aquesta primera edició està formada per un gran gruix de persones que ja havien fet l’Start Up Training i que han volgut continuar. Això vol dir que ja venen preparats i el que estem fent és refrescar coneixements i aplicar-los per donar una nova empenta en l’evolució del negoci. Els donem l’impuls necessari perquè millorin la seva la rendibilitat i puguin superar amb èxit aquells petits alts i baixos que tot negoci pateix de tant en tant.

Qui forma l’equip docent d’aquest programa?

Les píndoles formatives les fem entre en Joan Miquel Piqué, la Verónica Platas i jo. En Joan Miquel i jo també formem part de l’equip de mentors, juntament amb en Toni Pinar. Tots tres som experts en acompanyament d’empreses en els àmbits de marketing, estratègia i desenvolupament comercial, que són els principals aspectes sobre els que cal incidir pel creixement d’un projecte empresarial.