Equips_Innolab_1280x720L’Innolab 2017-2018 ja té guanyadors. L’equip Inbest-eens, de l’Institut Marianao de Sant Boi de Llobregat, van presentar una solució al repte d’In-best-ers: una comunitat online on els joves poden guanyar diners de manera fàcil, per invertir-los als projectes de l’empresa.

In-best-ers és una empresa de gestió d’inversions que vol arribar als més joves, i per això van demanar als participants de l’Innolab com fer-ho. És un dels reptes que s’han llançat a aquesta edició del programa, en el que han participat estudiants de Formació Professional d’escoles i instituts Cornellà, El Prat, Gavà, L’Hospitalet, Sant Boi, Sant Feliu i Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà i l’Hospitalet. Gràcies a la seva solució, l’equip format per Eloy SánchezÓscar Martínez i David Zamora viatjarà a Dublín a primers de juny.

Els premis

A banda del primer premi, el projecte també ha tingut altres idees premiades. El segon premi ha estat per l’equip Imao, de l’Institut Illa dels Banyols del Prat, que van aconseguir millorar l’eficiència energètica d’una font d’aigua incorporant-hi un dispositiu economitzador que van fabricar i testejar ells mateixos. L’equip estava format per Miguel Angel García, Jordi de las Heras, Iván Pérez i Javier Romero i responia al repte de Canaletas. El tercer premi va ser pel projecte Yoteorganizo, de l’institut Esteve Terradas de Cornellà, format per David Hoya Bustamante, Mehwish Iqbal, Sehrash Iqbal, Andrea Morales Cobo i Sara Manzano Sánchez, estudiants del 2n curs d’Assistència a Direcció. Durant moltes hores han estat treballant en un chat bot per resoldre el repte de Bayer. De fet, el van fer realitat i s’hi pot interactuar aquí. http://rebot.me/es/bayer-rookie-boot. Finalment, el jurat va afegir un inesperat quart premi al concurs, per valorar l’excel·lent presentació que va fer l’equip Bram, de l’Escola Núria, de Gavà. Marc Martínez, Brandon Ibaceta, Roberto Ros i Alessandro Faraco van respondre al repte d’In-best-ers.

Els equips finalistes podran presentar els seus projectes en el marc de la Fira Biz Barcelona, a finals de maig.

Els reptes

La final del programa Innolab ha acollit les presentacions dels 9 equips finalistes. Durant bona part del curs, els centres participants han estat desenvolupant projectes d’innovació oberta per resoldre els reptes que havien plantejat diverses empreses i institucions de la comarca.

  • Com podríem desenvolupar una xarxa de transport sostenible a la comarca del Baix Llobregat i l’Hospitalet que potenciï els atractius turístics (culturals, gastronòmics, natura…) de la regió. Es el repte que van llançar els municipis de Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Gavà i Cornellà de Llobregat:
  • Com fidelitzar al client mitjançant un producte digital que ens permeti mantenir el contacte amb ells i ens ajudi a detectar possibles problemes o necessitats que tinguin, de l’empresa Dedalo Studio
  • Com minimitzar la generació d’excedent alimentari, i el seu malbaratament, d’explotacions orientades a canals curts de comercialització a través de les bases de l’economia social/circular, la intervenció dels processos i la utilització de les noves tecnologies, de l’entitat Gats
  • Com optimitzar l’eficiència de dispensadors d’aigua refrigerada, de l’empresa Canaletas
  • Com compartir coneixement (best practices i lessons learned) entre els departaments, equips i Shared Service Centers (SSC) que formen l’empresa Bayer a través de les plataformes ja existents
  • Com podem ampliar el nostre mercat cap als joves per tal de donar-nos a conèixer i poder fer créixer els seus estalvis amb l’objectiu de fidelitzar-los com a inversors, el d’In-bes-ters.