StartUpAdvanced_2018_Foto de grup_jornada1_1500x600Ja ha començat una nova edició del programa de capacitació Start Up Advanced. Es tracta d’una versió més avançada de l’Start Up Training i es dirigeix a empreses ja consolidades que necessiten multiplicar les vendes.

El programa, desenvolupat per l’escola de negocis Eada, està dirigit per Ferran Núñez, amb l’acompanyament de Joan Miquel Piqué i Verónica Plata. La formació es divideix en sessions conjuntes i mentoratges personalitzats amb consells adaptats a la naturalesa de cada negoci. Cal tenir en compte que les tres persones que fan la formació no són solament experts en desenvolupament de negocis, sinó que també són emprenedors que coneixen els problemes del dia a dia de qualsevol empresa.

A l’edició 2018 hi participen 11 persones, representant empreses petites i mitjanes, majoritàriament enfocades al sector serveis, tant serveis personals com serveis a empreses. Sovint els problemes als quals s’enfronten tenen a veure amb la necessitat de diferenciar-se de la competència i trobar les seves pròpies vies de creixement. Ja des de la primera sessió, els participants comparteixen les seves inquietuds i es fixen objectius per assolir quan acabi el programa.

Objectiu: el mercat

Una gran part de les persones que participen en el programa parlen de problemes relacionats amb el mercat: trobar nous clients, reorientar el negoci per arribar al públic adequat o fins i tot establir un sistema per fidelitzar els clients actuals. També hi ha qui posa més èmfasi en l’estratègia de creixement, en fixar les necessitats comercials o en com muntar una xarxa comercial. En algun cas, el que es busca són eines per fer front a una competència molt forta o a una realitat canviant que afecta el desenvolupament del negoci. Preocupacions que, al llarg de les pròximes setmanes, aniran prenent forma després d’una exhaustiva anàlisi. I és que l’objectiu d’aquest curs és, principalment, repensar l’empresa, prendre’s uns dies de reflexió lluny de les preocupacions del dia a dia. Segons Ferran Núñez, director del programa, és un exercici que qualsevol empresa hauria de fer de manera periòdica.

A què es dediquen els participants

El fet que moltes de les empreses que participen en aquesta edició ofereixin serveis afavoreix la relació entre els alumnes del curs, que, a més de formar-se, també troben una oportunitat per fer networking entre ells. Una gestoria i assessoria fiscal per a autònoms i micro pimes, una empresa d’assessorament en estalvi i eficiència energètica, una agència de marketing digital, una companyia de reclutament de personal o dues empreses de solucions tecnològiques possiblement poden oferir alguna cosa a la resta d’empreses participants. Igualment, una llibreria, un hostel urbà, un centre de teràpies o una empresa de serveis a residències geriàtriques poden trobar persones que en el seu àmbit particular necessitin aquests serveis. També hi ha opcions més especialitzades, com una empresa distribuïdora de productes farmacèutics.

El curs acaba a mitjans d’octubre amb una sessió de presentació de cadascuna de les empreses, on cada participant mostrarà el seu procés de reflexió.