Un grup de joves amb la carrera universitària acabada, o a punt d’acabar-la, se suma a un projecte d’innovació que els permetrà conèixer empreses, treballar en equip i aportar la seva capacitat d’innovació per resoldre reptes. Dues setmanes de ruta, un mes de desenvolupament de projectes i una jornada final de presentació poden suposar una vida d’entrada al món professional per aquests joves. Un projecte dissenyat des d’Innobaix que va començar sent comarcal i ha acabat tenint un àmbit metropolità.

Enginyeria de Telecomunicacions, grau en comunicació audiovisual, màster en domòtica,  grau en disseny industrial, postgrau en disseny d’experiències visuals, postgrau en màrqueting, grau en nutrició, grau en disseny audiovisual, màster en blockchain… Són algunes de les especialitzacions dels joves que pugen al Bus de la innovació aquest 2019.

L’Innobus és una ruta per algunes de les empreses més innovadores de l’Àrea Metropolitana. Els innobusers coneixen què s’hi fa, com i, sobretot, com es poden canviar les coses per fer-les encara millor. És per això que les empreses els plantegen reptes que els joves han de superar, aportant la seva pròpia visió de com ha de ser el futur.

La ruta de l’Innobus

Les empreses que participen en el programa tenen en comú que innoven cada dia. I això no vol dir necessàriament que siguin companyies tecnològiques, sinó que busquen millors maneres de fer les coses. Durant 10 dies, el Bus de la Innovació les visita per conèixer quines són les seves necessitats i com es poden millorar.

 • Inbesters
 • Innovae
 • Fundació BTEC
 • Tersa-Ecoparc
 • Avantgrup
 • Autocorb
 • Tai Smart Factory
 • Eurecat
 • Port de Barcelona
 • Aigües de Barcelona
 • Almirall
 • Tinkerers FabLab
 • Fundació Hemav
 • Unilever

 

Algunes d’aquestes empreses, a més, estan situades a centres d’innovació rellevants, que també es visitaran. És el cas del Nodus Barberà i el Parc Mediterrani de la Tecnologia a Castelldefels.

A quins reptes s’enfronten els participants?
 • Com integrar un nou model de transport públic més proper basat en la demanda dels usuaris?
 • Com hauria de ser una APP de comunicació interna dins d’una planta de producció?
 • Creació d’una plataforma de gestió d’incidències ambientals i portuàries per facilitat la comunicació entre el Port de Barcelona i l’usuari?
 • Iniciatives innovadores enfocades a reduir l’empremta hídrica o de carboni a les instal·lacions gestionades per Aigües de Barcelona
 • Motivar per a innovar en entorns productius
 • Com millorar la transferència del coneixement i la innovació del Parc Mediterrani de la Tecnologia a les empreses i institucions del Baix Llobregat?
 • Com incorporar la tecnologia dron a les ciutats per ajudar les persones amb discapacitat i creant un impacte positiu en la societat

 

Les respostes a totes aquestes preguntes les tindrem el mes de maig.