Després de la Setmana Santa, joves de diferents edats ocupen les sales del Citilab acompanyats de mentors, responsables d’empreses i tutors. Tenen edats diverses. Uns són estudiants de Formació Professional, participants de la primera edició del programa MetrópolisFPLab. Altres ja han acabat la carrera i busquen solucions als reptes que van recollir mentre viatjaven a l’Innobus. Tots ells preparen la recta final dels seus projectes, que serà en poques setmanes.

L’ultima setmana de maig i la primera de juny viurem les dues grans finals dels projectes MetròpolisFPlab i Innobus. Dos projectes en que Innobaix i l’Àrea Metropolitana de Barcelona conviden els joves a buscar idees disruptives que ajudin les empreses del territori a innovar. Busquen un premi, però també saben que aquesta experiència els suposarà una manera diferent d’afrontar, a partir d’ara, el seu perfil professional. El 29 de maig és la final de l’Innobus. Els estudiants d’FP, per la seva banda, s’enfronten a una semifinal el 16 de maig i a la final el 4 de juny.

Metròpolis FPLab

Abans de la gran final, els projectes han d’acabar de madurar. Ja només en queden 35, que durant el mes d’abril han passat a la fase d’acceleració. Els equips han estat treballant amb professionals de molt diversos perfils que els han guiat en el procés. Alguns són els propis responsables de les empreses que els han plantejat els reptes (Aigües de Barcelona, l’Autoritat Portuària, Autoterminal, Canaletas, Circuit de Catalunya, Inbesters i One Ocean), altres són mentors, assignats a cada projecte en funció del seu perfil profesional. D’aquí a pocs dies les semifinals i la final ajudaran a triar els millors projectes. Els guanyadors només seran tres dels equips, que podran fer realitat la seva idea, dins la mateixa empresa, a través d’una beca formativa remunerada.  

Innobus

Els participants a l’Innobus treballen també contra rellotge. El primer dels reptes ha estat crear grups de treball efectius, on es combinin especialitats diverses i es multipliquin les possibilitats de tenir una proposta convincent. El dia de la final no només competiran per un premi, que també consisteix en una beca remunerada per fer efectiu el projecte, sino que cadascún dels participants podrà fer visible el seu talent i, fins i tot, lliurar el seu currículum a les empreses que assisteixin a l’acte. Recordem que no totes les empreses que han participat al projecte hi han presentat repte i dels reptes presentats n’hi ha hagut uns amb més èxit que altres, però totes tindran representació a la gran final del dia 29 (Inbesters, Innovae, Fundació Btec, Tersa, AvantGrup, Autocorb, Tai Smart Factory, Eurecat, Port de Barcelona, Aigües de Barcelona, Almirall, Tinkerers FabLab, Parc Mediterrani de la Tecnologia, Fundació Hemav i Unilever).