Innobaix ha participat en l’elaboració del Llibre Blanc per a una Catalunya Competitiva, que s’ha presentat aquest mes de febrer. Es tracta d’un full de ruta amb mesures i propostes per al Govern de Catalunya i la resta de les administracions públiques i s’ha elaborat amb les aportacions realitzades de manera virtual i consensuades pels representats de diferents associacions empresarials catalanes.

A més d’Innobaix hi han participat CECOT, Dones pel Futur, Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació d’Empresaris de Girona, la Unió Empresarial del Vallès, l’Associació d’Emprenedores Gironines, ACAES Associació Catalana, d’empreses de seguretat, ADEDSA, Asociació d’empreses de serveis auxiliars i Acede Catalunya com a coordinadora de la iniciativa.

Les entitats participants han estat treballant els continguts del Llibre Blanc en 6 fòrums de treball: Com donar major liquiditat a les empreses, Com impulsar l’emprenedoria, Com evitar que es tanquin empreses estratègiques de futur, Com recuperar una indústria referent. El paper clau de la tecnologia, Com aplicar la llei de la segona oportunitat per empreses en fallida i Com optimitzar l’administració pública.

El president d’Innobaix ha coordinat el 4rt fòrum “Com recuperar una indústria de futur” i va explicar les conclusions d’aquest equip de treball durant l’acte de presentació del llibre.”Si volem consolidar un sector industrial d’èxit, compatible amb el sector de serveis, les diferents administracions han de tenir una veritable confiança envers les nostres empreses.

Esperem que els polítics, els Govern espanyol i el nou que es formi a la Generalitat de Catalunya ens facin cas, que tinguin empatia cap a les nostres propostes i vegin les empreses com a aliades i no com a enemigues“, ha explicat Paco Camarasa, secretari general d’Acede Catalunya, l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris.

Accedeix al Llibre Blanc per a una Catalunya competitiva