Aquest any la col·laboració amb l’escola de negocis Eada s’ha traduït en un nou programa de capacitació, adaptat a la realitat que estem vivint. La COVID ha comportat molts canvis en el món de l’empresa i no tots han estat negatius. De com s’afrontin dependrà, en gran manera, l’èxit o la viabilitat dels projectes i aquesta és la filosofia que hi ha darrere el curs X reactivar el teu negoci.

El director del programa, Ferran Núñez, ens recorda que les empreses han d’estar preparades per assolir el canvi i adaptar-se a la societat i al client potencial. Aquesta adaptació, que ja era important abans de la COVID, ara pren més rellevància que mai, perquè els canvis són molts i més profunds. Així, l’antic programa Start Up Advanced s’ha reestructurat per incidir en l’entorn del canvi i la innovació, pensant molt més en el client com a centre de totes les estratègies. El nou programa dóna eines per ajudar a escoltar el mercat i entendre els canvis socials profunds que han fet que el client tingui avui unes necessitats diferents de les que tenia abans.

Convocatòria molt rica

El programa X reactivar el teu negoci s’ha posat en marxa amb la participació de 12 persones, pertanyents a sectors molt diferents, a empreses de mides molt diferents i en moments vitals molt diferents. I aquesta variabilitat hi aporta molta riquesa: la valentia de qui comença un negoci, l’empenta de qui hereta una empresa amb una certa història, l’experiència de qui s’ha de reubicar després de la pandèmia, la visió de qui necessita pensar més enllà o la incertesa de qui busca el seu camí. Cada projecte ha viscut de manera diferent la COVID i l’objectiu és prendre consciència del que està passant i trobar eines per moure’s en el curt termini, però també mirant a llarg termini. La crisi derivada de la COVID ha provocat tants terratrèmols que ara és el moment de seure i pensar cap a on es vol anar a nivell estratègic, comercial i de màrqueting.

El programa ha estat dissenyat per l’escola de negocis Eada i implementat per Ferran NúñezVerònica Platas i Víctor Moliner. Hi ha previstes 5 sessions teòriques, de 3 h cadascuna, i dues sessions de mentoratge individualitzat, on cada participant pot adaptar els aprenentatges a la realitat del seu propi projecte empresarial.