Aquesta és una de les preguntes clau que va sorgir a la primera sessió de l’any del cicle B2B, celebrada en format virtual. Hi van participar representants d’Acció, AEBALL, la Cambra del Baix Llobregat i Pimec, que van ressaltar que, en moments com aquests, vendre bé és la clau de l’èxit.

No és el mateix vendre que esperar que et vinguin a comprar. La primera situació implica investigació, anàlisi i una actitud proactiva que et farà preveure situacions inesperades. Begoña Perdiguero, d’Acció, Neus Olea, d’AEBALL, Carles Guilera, de la Cambra del Baix Llobregat i Jordi Turú, de Pimec, coincideixen en que les vendes són al centre de qualsevol negoci i van estar debatent durant més d’una hora sobre com gestionar-les bé per créixer. “El client és la part central perquè existeixi l’empresa. Si el client es mou tu t’has de moure amb ell.” Segons Begoña Perdiguero estem en un moment que aquesta frase pren més importància que mai. La crisi COVID ens ha ensenyat que les circumstàncies canvien constantment i les empreses han de poder adaptar-se a aquests canvis. Segons Neus Olea “no ens podem oblidar del client perquè de vegades posem el producte o servei per davant.”

Carles Guilera, que a més de president de la Cambra del Baix Llobregat també és un experimentat empresari, creu que cal aprendre a conviure amb el caos i buscar, cada dia, noves vies de supervivència. I una d’elles pot ser la col·laboració amb proveïdors: “unint forces tindrem més capacitat de negociació i una part dels guanys de l’empresa pot venir, també, de la part de compres.” Tant Guilera com Jordi Turú, de Pimec, van parlar de l’anàlisi constant. No solament escoltant els clients, que és fonamental per saber què volen, sino també plantejant una estratègia que inclogui objectius, accions, responsables de dur-les a terme i, molt especialment, indicadors, que ens diguin si anem pel bon camí: “tenir el control de les visites dels comercials, saber l’efectivitat de cada persona, quantes propostes ha fet, quantes han acabat derivant en vendes reals…“.

La sessió, que va estar moderada per Lali Oms, està penjada, íntegra, al nostre canal de Youtube.