Directores de màrqueting i comunicació de grans empreses del país s’han reunit en una sessió online organitzada per Innobaix, on ens han explicat com s’han hagut d’adaptar a la situació derivada de la Covid. Ana Palencia , d’Unilever, Carmen Lara, de Bayer, Ludmila Mastromonaco,  de Siemens i Maria Alvarez , d’Aigües de Barcelona, han parlat de valors, de treball en equip i d’adaptació a les circumstàncies.

A Unilever encara no han tornat a treballar a les oficines, però la pandèmia ha permès millorar la comunicació interna. No solament entre els equips sinó també a nivell global. Van començar fent reunions plenàries setmanals amb la presència del director general de la companyia i és una estratègia que mantindran, després que les persones que treballen a l’empresa ho hagin reclamat. A més, Ana Palencia ha reconegut que la situació els ha permès adaptar-se també a les necessitats dels consumidors, amb el canvi que això ha suposat.

Aigües de Barcelona ja havia començat el seu procés de digitalització abans de la pandèmia, però la situació sanitària l’ha accelerat. Maria Álvarez ha parlat de les marques amb propòsit, un valor que s’ha posat més de manifest que mai, per exemple en casos com el de persones que van haver de confinar-se prop de les instal·lacions per seguir assegurant el bon subministrament d’aigua en cada moment: “És important que totes les marques definim quin és el nostre propòsit i que el consumidor ho percebeixi, que estem al seu costat.”

A Bayer la comunicació els ha servit per connectar totes les persones de l’organització i posar de manifest la necessitat de tot el que estava passant. Com a empresa de l’àmbit de la salut, es van promoure iniciatives solidàries que passaven per les donacions econòmiques però també per accions de voluntariat. Carmen Lara ha posat com a exemple el projecte Cuestión de Ciencia, que va néixer l’any 2019 per portar la ciència a les escoles de secundària i que, amb la pandèmia no solament ha seguit vigent, amb un nou format i nous objectius, sinó que s’ha reconvertit per donar eines al professorat i arribar als col·lectius d’alumnes més vulnerables.

Finlament, Ludmila Mastromonaco, de Siemens, ha destacat els tres conceptes que, per a ella, defineixen aquesta etapa, tant en l’àmbit professional com el personal: resiliència, que ens ha permès adaptar-nos a les situacions adverses; valors, que s’han fet molt més visibles i necessaris; i digitalització, de processos productius i del màrqueting, que s’ha traslladat en gran mesura al món virtual.

Abans d’acabar la sessió, totes les participants han destacat el millor del que han après en l’últim any. Ana Palencia creu que hem superat el repte d’estar més a prop estant més lluny “la distància ha estat física, però no social“. Maria Alvarez ha destacat que a tots se’ns han reordenat les prioritats i, molt especialment, a les empreses. Carmen Lara valora el fet que s’hagin pogut fer grans coses en un temps rècord. I Ludmila Mastromonaco ha reblat: “tot i que el que ens ha passat ha estat negatiu, comportarà una part positiva.”

Si vols recuperar la sessió, íntegra, ho pots fer a través del nostre canal de Youtube. Segueix aquest enllaç.