Una de les novetats de l’Innobus 2021 va ser la participació del Consell Comarcal de Baix Llobregat. Per primer cop, una administració pública presentava un repte als equips participants i la solució que van proposar va ser una de les finalistes. Encara que no guanyés, els responsables del Consell han volgut conèixer la proposta amb més calma i per això han convidat l’equip que va treballar la idea a presentar-la a la seu de Sant Feliu.

Sílvia Santos, Marc Abelló, Albert Sardà i Ferran Bonilla van estar treballant en un repte per millorar la comunicació per part del Consell Comarcal cap els joves, per fer-los arribar les polítiques públiques que els interessen.

L’equip va fer un estudi a 80 joves i van constatar que la informació no solament no arriba al públic potencial sinó que les administracions acostumen a tenir-la molt dispersa en diferents espais. El projecte consisteix en una web-app per unificar tota la informació en un sol lloc, de tal manera que li mostri la més rellevant a cada persona que la visiti. Es fonamenta en un algoritme similar al de les xarxes socials, que permet fer arribar als usuaris una informació personalitzada, en funció dels seus gustos i necessitats, però també a través de les interaccions de les persones usuàries. El públic jove té molt en compte l’activitat de les seves amistats i per això s’hi inclouen ressenyes, que permeten puntuar cada esdeveniment.

El projecte s’ha presentat al Consell Comarcal, amb la presència de la presidenta de l’entitat, Eva Martínez, i les conselleres de Joventut i de Turisme, que han valorat molt positivament la idea. Ara se n’estudiarà la viabilitat i s’analitzarà la possibilitat de fer-la realitat.