Natàlia Mir, directora general d’Innobaix, va participar en la darrera edició de l’IND+I Club, celebrat a Sant Feliu i retransmès online per a les persones assistents. Es tracta d’una mena de club de lectura on es comparteixen coneixements sobre innovació i gestió del coneixement. En aquest cas, Mir va tenir ocasió de llegir i comentar “Ponte en modo DISC. Una guía de autoconocimiento donde aprenderás el sistema DISC, mejorarás la comunicación y conseguirás tus objetivos”, de Marta Freire Úbeda. L’autora, per cert, també va participar en el col·loqui.

En la seva ponència Natàlia Mir es va mostrar agraïda d’haver pogut llegir el llibre i actualitzar els coneixements sobre aquest mètode, que s’aplica de manera sistemàtica en els programes d’Innobaix. El DISC serveix per conèixer els diferents tipus de personalitats que hi ha en qualsevol organització i, d’aquesta manera, poder actuar en conseqüència per millorar la comunicació i el lideratge. Segons les sigles que conformen el nom, el mètode DISC identifica persones directes, influents, estables i complidores. Cada tipus s’associa a un color i val a dir que les persones líders representen només un 3% de la població i, en canvi, les verdes, les complidores, són la gran majoria. 

La idea principal que Mir ha tret d’aquesta lectura és que cal aprendre a gestionar el canvi, especialment en aquests moments d’incertesa. No podem esperar a fer plans estratègics a 4 anys perquè la realitat és canviant i, per tant, cal afrontar les pors i superar-les. En la seva intervenció, va recomanar el llibre, sobretot a persones que busquin una millora contínua i aquelles que vulguin impactar en els altres amb el seu propi missatge.

Què és l’IND+I?

L’IND+I Club es una de les activitats funamentals del projecte IND+I, un ecosistema  en el que es troben, analitzen i identifiquen tendències d’innovació amb l’objectiu de millorar la industria.

A més del Club, l’IND+I celebra una trobada anual  en que es reuneixen representants de l’entorn industrial, científic i també de les administracions públiques. També hi ha l’IND+I Science, una activitat de recerca i diusió del coneixement que inclou uns premis de foment de la recerca i la innovació. Ja se n’han celebrat dues edicions.

Si no vas poder assistir a la sessió de l’IND+I Club, la pots veure, sencera, a aquest enllaç.