Vitivin és una comunitat vitivinícola professional. Reuneixen persones i empreses del sector del vi i els ofereixen continguts, formació i l’oportunitat de compartir experiències per a benefici de tothom. Al darrere hi ha un equip d’enòlegs que, a més formen una cooperativa de treball associat. Abans de la pandèmia van participar al Programa d’Assessorament Empresarial d’Innobaix i, gràcies a això, han pogut afrontar el futur amb més seguretat, malgrat els canvis que han portat els últims mesos. Parlem amb David Budó, un dels responsables del projecte.
Per què veu decidir participar al Programa d’Assessorament Empresarial? Quines necessitats teníeu?

Estàvem en un moment molt inicial del nostre projecte. Havíem crescut bastant en nombre d’usuaris i en col·laboracions i veníem també de finalitzar un Projectes Singulars de la Generalitat, amb la qual cosa calia fer una bona revisió de l’estratègia a marcar de cara al futur.

L’assessorament va arribar en el moment idoni per ajudar-nos a fer aquest pas amb criteri professional de persones molt preparades a nivell empresarial. Després de participar en una sessió d’exportació a Innobaix, ens van oferir aquesta possibilitat i no vam dubtar en apuntar-nos-hi. Afortunadament vam ser un dels dos escollits. Mai saps en quin moment i/o lloc es presentarà una bona oportunitat.

Com es va realitzar l’assessorament?

Degut a que estem repartits entre Catalunya i Mallorca, vam fer el seguiment de l’assessorament via online. Era la millor manera de procedir i estar tots assabentats dels passos que anàvem donant. Hem fet sessions de hora i mitja o dues hores cada 3 setmanes aproximadament.

Tot i que hi havia marcades unes hores totals, en Sergi Rufat, de Tàndem Social, va tenir la consideració i la flexibilitat per adaptar-se no tant a les hores estipulades, sinó a les necessitats que tenia Vitivin en cada moment. El seguiment, a més, es va allargar fins i tot després d’esgotar les hores.

En què us ha ajudat? Què us ha fet veure que no hauríeu vist vosaltres sols?

Hem pogut prendre consciència, sobretot, que les tasques que volem fer han de tenir una coherència respecte on volem arribar com a empresa. Ens ha ajudat a millorar com transmetem als nostres clients tot el que els podem oferir. Hem après a valorar i prioritzar millor, i un altre fet molt important, mesurar. Ens han ensenyat la importància de marcar-nos objectius per cada acció que fem i a base de posar-nos “deures”, que les accions que duem a terme han de reportar-nos uns resultats que hem d’analitzar per poder valorar si té sentit aquesta acció o no.

Recomanaríeu aquest format a altres empreses com vosaltres?

Aquest format és perfecte. Firmaríem poder continuar amb un assessorament d’aquest estil sempre. Que algú estigui pendent de com anem avançant en el camí i tingui interès en aportar la seva opinió és importantíssim per tenir un punt de vista objectiu, allunyat del nostre dia a dia, que ens permet adonar-nos molt millor de quin rumb estem seguint.

Heu participat en diferents programes d’Innobaix. Com valoreu l’acompanyament d’Innobaix en el vostre negoci?

Els diferents cursos que hem realitzat a Innobaix han tingut molt bon nivell i han sabut centrar-se en el que demanden les empreses en fase inicial: millorar i reflexionar sobre el nostre pla estratègic i de negoci.

Segurament en un futur tornarem a assistir a algun curs formatiu o activitat que organitzeu perquè teniu molt bon criteri.

Com veieu el futur del vostre negoci?

Formar part del món digital ens ha salvat clarament de la catàstrofe general que ha suposat aquesta epidèmia. No només això, sinó que hem tingut el major creixement de la nostra curta història. Tot i així, és evident que no podem esperar que es mantingui una situació com aquesta però el fet d’estar situats en l’esfera online crec que ens pot aportar un avantatge molt important.

Crec que si des de Vitivin som capaços d’explicar que l’esfera digital tindrà cada vegada més importància, en detriment de les accions que fins ara es duien a terme físicament, podem aconseguir consolidar el nostre projecte en el sector vitivinícola.