La setena edició del programa Innobus arrencarà la pròxima tardor, amb l’objectiu de crear connexions entre el talent universitari i les empreses del territori. La iniciativa té un doble vessant de promoció. D’una banda, incentiva les empreses a innovar i acollir noves idees. De l’altra, permet a joves que ja han acabat la carrera, donar-hi un impuls i tenir un primer contacte amb el sector empresarial.

L’Innobus es va posar en marxa l’any 2016, pensant en fer aflorar el talent jove de la comarca del Baix Llobregat. Anna Hernández, actual directora de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ho definia així: “tenen talent, tenen formació, tenen capacitats, volen contactar amb les empreses del seu territori, però no saben com fer-ho. Se’ls ha d’ajudar.” El projecte guanyador d’aquella primera edició responia a un repte de l’empresa Bayer i va estar a punt de fer-se realitat: “els joves tenen iniciativa, el que no tenen és experiència i per això els hem de donar suport”, ens explicava Roberto Marín, de la multinacional farmacèutica, que va ser una de les 10 empreses que l’Innobus va visitar.

Aquell primer any un dels participants va ser Marcel Hidalgo, que va valorar “poder conèixer la realitat d’empreses importants del territori, simplement veure com és el seu dia a dia, quines son les seves visions de futur”. 6 anys després, Hidalgo té el seu propi projecte empresarial, guanyador de tres Premis Metropolitans de Suport a la Innovació en l’edició 2020. Ara fa un any ens explicava que “l’Innobus va ser una experiència molt enriquidora, em va ajudar molt a treballar les competències emprenedores”.

Un dels factors més exitosos del programa Innobus és el valor que les empreses donen a la mirada dels joves en les seves organitzacions. No solament aporten solucions imaginatives a problemes reals, sinó que de vegades fins i tot suposen un revulsiu, ja que és una mirada externa sobre el propi model de negoci. L’any 2018, María Monzó era responsable d’innovació a Aigües de Barcelona i ens explicava que l’Innobus “ens permet exposar els nostres reptes, els nostres grans desafiaments i com són vistos des de fora”. Javier Romo, del Port de Barcelona, anava una mica més lluny: “ens plantegen preguntes que no ens havíem fet i respostes que no se’ns havien acudit”. I és que aquesta mirada externa, permet apropar-se als problemes sense els condicionants del dia a dia: “podem inventar-nos el que volem amb idees molt boges i sense límits”, ens explicava la innobuser Sonia López.

En les 5 edicions que s’han celebrat fins ara, les empreses participants han plantejat un total de 38 reptes. Enguany n’hi haurà 8 més, esperant les idees de joves amb talent que busquen la seva oportunitat.

Aquí hi trobaràs més informació