El pròxim mes de setembre l’Innobus començarà una ruta que portarà 50 joves a visitar empreses i institucions del territori metropolità. Abans de marxar de vacances, Innobaix ha organitzat un esmorzar-networking per explicar els beneficis que aporta aquest programa.

L’Innobus és una oportunitat per a les empreses per fer networking, conèixer diferents maneres de treballar i incorporar nou talent. El viatge ha començat amb una primera jornada de treball, que ha reunit empreses i entitats que participaran en aquesta 7ena edició, que arriba amb algunes novetats.

Les empreses poden participar-hi en tres modalitats diferents. Les empreses inspiradores organitzen una visita a les seves instal·lacions i ofereixen als joves una xerrada inspiradora. Les empreses reptadores, a més, poden llançar un repte real als participants i acompanyar-los en el procés de resolució amb una persona que els ofereix mentoria i acompanyament. A més, després de la Gala Final, poden tenir un contacte més directe amb els equips per conèixer a fons el projecte que prepari cadascun. Finalment, hi ha empreses que poden pujar dalt del bus i oferir un pitch per explicar la seva visió i experiència.

La ruta s’està acabant de configurar però ja hi ha empreses que han decidit llançar un repte, com Aigües de Barcelona o l’Hospital de Bellvitge. A més, està previst que la ruta passi pel Port de Barcelona, l’edifici de Telefónica, el centre d’Empreses ProCornellà, el sindicat UGT o l’escola de negocis EADA. Enguany, a més, hi haurà una col·laboració amb l’escola ESCI-UPF, en que es convidarà els alumnes d’Innovació i Emprenedoria del Grau de Negocis i Marketing Internacionals a resoldre els reptes de les empreses Innobus.

El professor Joan Ras, col·laborador habitual d’Innobaix, va participar a la reunió per animar les empreses a sumar-s’hi. Joan Ras va aprofitar per explicar que un bon repte d’innovació no ha de ser ni massa obert (que generaria respostes molt vagues) ni massa tancat (per la impossibilitat que persones externes a l’organització hi trobin una solució), ha de definir bé el problema i interpel·lar els joves. Segons Ras, “ha de tenir una formulació clara i sexy”.

Les empreses institucions que vulguin sumar-se a aquest viatge encara poden fer-ho fins a finals del mes de juliol.

Amb el suport de: