Innobaix i la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu conjunt d’incentivar i promoure la innovació en l’àmbit de la salut. El conveni l’han signat Lluis Bahamonde, president d’Innobaix, i la Dra. Montserrat Figuerola, gerent territorial de l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS

La col·laboració entre totes dues entitats facilitarà que les innovacions que es desenvolupen a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) puguin arribar al mercat, a través d’empreses i startups de la xarxa d’Innobaix, l’Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat i L’Hospitalet. Aquesta col·laboració també es podria donar en sentit invers, ja que moltes de les solucions aportades per les empreses podrien ser útils en l’àmbit hospitalari.

Tant Innobaix com l’HUB desenvoluparan espais de coordinació per proposar iniciatives i projectes en comú que portin a solucions innovadores. A més, i de manera compartida, es generarà nou coneixement per crear nous models d’atenció sanitària integrada i centrada en les persones. El conveni també obre la porta a potencials projectes comuns, que suposin nous serveis per a les persones i els professionals de la Gerència Territorial Metropolitana Sud. Finalment, està previst que totes dues entitats desenvolupin activitats, tallers, continguts i tours d’innovació, amb l’objectiu de difondre coneixement i generar oportunitats d’innovació.

La Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut gestiona l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans, així com l’Atenció Primària Metropolitana Sud. Sota la premissa de l’ICS de mantenir els nivells òptims d’efectivitat, qualitat i eficiència en tots els seus àmbits d’actuació, i també prioritza la innovació organitzativa i tècnica en els terrenys assistencial, docent i investigador.

Per la seva banda, Innobaix és l’Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat i L’Hospitalet i promou els valors de l’emprenedoria i la innovació des de 2009. Ho fa a través de networking, xarxes de col·laboració i programes d’investigació i de talent. També treballa per generar connexions entre administracions públiques, empreses, agents socials, centres de formació, universitats, gremis i ciutadania.