L’última sessió del programa New Trends ha servit per conèixer d’aprop com s’utilitza la intel·ligència artificial per crear converses amb els clients a través dels chatbots. Aquests assistents virtuals els trobem ja a moltes pàgines web i aplicacions i la seva interacció és cada vegada més natural. Ens ho va explicar Marc Balastegui, Product Manager de Caixabank Digital Business.

Caixabank disposa d’un bon nombre d’aplicacions, pensades per donar servei als seus clients. Cadascuna compleix una funció i, tot i que la tendència és anar-les reduint, és inevitable tenir-ne diverses, per fer-les més funcionals. En un producte d’aquestes característiques, i més si és bancari, l’experiència d’usuari és fonamental però, així i tot, els usuaris cada cop s’estan acostumant més a Neo, l’assistent virtual de la nova app mòbil de CaixaBank. Aquest assistent virtual ens ajuda a trobar les dreceres cap allà on volem anar i resol els dubtes que els clients poden tenir sobre els productes i serveis de l’entitat. La darrera sessió del programa New Trends ens va permetre endinsar-nos en la realitat d’aquests assistents virtuals, que estalvien costos, aporten innovació i són una molt bona eina de marketing per a qualsevol empresa. Ara bé, encara hi ha reptes per superar. Cal poder-hi parlar de manera molt més natural, superar algunes barreres d’acceptació i vèncer determinades reticències.

La xerrada es va desenvolupar al Payment Innovation Hub, un espai d’investigació sobre noves formes de pagament on hi ha representades empreses com Visa, Samsung o la mateixa CaixaBank. Després de la sessió, els assistents van poder comprovar en què s’està treballant des d’aquest centre tecnològic. Conceptes com el pagament a través del reconeixement facial, a través d’un anell o el pagament invisible, sense una caixa física, no seran tan estranys d’aquí a poc temps. I també van conèixer experiències que ja són una realitat, com comprar entrades per a un concert a través de realitat virtual i triar el seient des del qual tenir la millor experiència.