Ja s’han conegut els projectes guanyadors dels programes MetropolisFPLab i Innobus. El jurat cada cop ho té més difícil per triar solucions innovadores als reptes plantejats per les empreses. Ara, els equips més destacats tindran l’oportunitat de fer realitat les seves idees amb una beca que els permetrà treballar, in situ, a les empreses.

Acaba el curs i els projectes d’innovació han arribat a les seves fases finals. Tant el MetròpolisFPLab, per a estudiants de Formació Professional, com l’Innobus, dirigit a universitaris amb la carrera acabada, han proposat solucions imaginatives a les empreses que els han plantejat reptes diversos. A més de la beca, els joves participants també han tingut ocasió de presentar els seus projectes en el marc del saló Biz Barcelona.

L’Innobus, solucions pel Port de Barcelona

És curiós que els projectes més ben valorats de l’Innobus treballaven el repte del Port de Barcelona, que demanava la creació d’una plataforma de gestió d’incidències portuàries. Però també hi ha hagut solucions per a l’empresa Autocorb i per a Aigües de Barcelona. En total, s’han presentat 11 projectes, que han estat valorats per directius i carrecs de les empreses i entitats participants en el programa. L’ equip guanyador rebrà una dotació econòmica de 2.000 € i, a més, els seus components seran contractats  per un període màxim de tres mesos per poder desenvolupar i fer viable la solució presentada.

Si voleu veure com ha estat l’edició d’enguany de l’Innobus, podeu veure la sèrie de vídeos de seguiment que n’hem anat fent.

 

MetropolisFPLab, 6 equips premiats

El projecte MetropolisFPLab ha estat més llarg, ha durat tot un curs i hi han participat escoles de Formació Professional de tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona. També a través de reptes, els joves han estat plantejant idees, fent prototips i accelerant les seves propostes al llarg dels mesos. Al final n’han resultat un bon grapat de propostes molt bones, que s’han enfrontat a la fase final. Les propostes han estat tan bones que s’han atorgat més premis dels que estaven previstos. 6 equips gaudiran d’una beca d’empresa de 2 mesos on desenvoluparan el projecte i els seus centres rebran un reconeixement en forma de val per a la compra material educatiu per un valor de 1.000 €.

Aquí teniu el vídeo de la final, on podeu conèixer amb més detall els projectes guanyadors. I si voleu seguir tot el programa des que va començar el mes d’octubre, també ho podeu fer a través de Youtube.