L’any 2021 està a punt de finalitzar i encara no ens hem tret de sobre l’amenaça econòmica i social que suposa la COVID. Però, malgrat les circumstàncies, molts negocis han seguit endavant i des d’Innobaix hem procurat donar-los suport formatiu i estratègic, acompanyant-los en un procés difícil, però útil.

Aquest ha estat un any molt productiu a Innobaix. Els 12 programes que hem tingut en marxa han aportat eines a les empreses i a les persones emprenedores per avançar en el creixement econòmic i superar els mals moments que ens ha deixat la pandèmia. Alguns d’aquests programes tenen ja una llarga tradició, altres s’han hagut de repensar per oferir allò que necessitaven les persones participants i altres s’han creat de nou, perquè calia afrontar la situació d’una manera nova.

Les dificultats per organitzar activitats presencials han afavorit més activitats virtuals, amb un major nombre d’assistents i més acompanyament per part dels ponents. El cicle B2B ha reunit directives de l’àmbit de la comunicació, que ens van donar les claus de l’èxit de les seves empreses en aquests moments que tot ha canviat, però també hem pogut analitzar l’acompanyament que es fa des dels serveis econòmics municipals a les empreses del territori. Alguns cicles nous han tingut una bona acollida de participants, com ara el Cicle d’Innovació Oberta o el Cicle Claus d’Èxit en Plena revolució tecnològica. A més, hem tingut sessions de vendes, de marketing o de coaching.

Els programes d’acompanyament, amb 90 hores cadascun, han ajudat 11 projectes a evolucionar per créixer o consolidar-se. I, dins el programa X a Dones Emprenedores s’ha celebrat per primer cop l’InnoDona, amb un programa formatiu i una jornada a la que van assistir més de 80 dones emprenedores i empresàries.

Després que el 2020 s’hagués d’anul·lar, ha tornat l’Innobus, amb la participació de 32 joves i 16 empreses. El programa s’ha desenvolupat en format presencial per bé que adaptat a les circumstàncies.

Les dades de 2021

Aquest any hem ofert 428 hores de formació i acompanyament, amb la participació de prop de 400 persones. 212 provenen dels municipis del Baix Llobregat i l’Hospitalet i les 309 restants hi han participat des de 25 municipis de la resta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Si comptem, a més, totes les persones que han pogut veure les diferents sessions a través del nostre canal de Youtube, la participació s’acosta a les 3.000 persones. Per cert, que les subscripcions al canal s’han incrementat més d’un 170%.